Covid - Pack

"Ik ben een aanjager van verandering door kleurrijk design en inzichtelijk gereedschap te creëren voor het maken van bewustere keuzes."

PROJECTS VISUALS HELLO SHOP > In the media < (selected)

In het onderzoek 'Leven met corona-apps' onderzochten 7 makers uit verschillende disciplines via speculatieve scenario's wat de impact van corons-apps op onze samenleving kan zijn.

 

Dit resulteerde in de Whippr, Patrona en de Covid-Pack: drie alternatieven voor de corona-app die de omgang met macht, veiligheid en sociale structuren ter discussie stellen gepresenteerd in een Appethon.

 

 

Gerjanne van Gink en Aina Seerden onderzochten het thema sociale structuren en polarisatie, maar kwamen terecht bij een volledig analoog alternatief voor de corona-app. De Covid-Pack is een backpack met bolletje wol. Het werkt als volgt: de GGD komt langs om gezondheidscheck af te nemen, en daarna bepaalt je gezondheid de kleur en lengte van het touw dat je krijgt:

 

 

 

 

 

 

Wat Covid-Pack doet, is dat 'ie ons naar betere vragen leidt over de impact van tracing-apps. Die beginnen praktisch. In de chat op de livestream vroeg men zich vooral af "hoe dit werkt als je de weg moet oversteken?" Maar praktische vragen leiden ook tot metaforische overeenkomsten met een echte corona-app. Trendwatcher Jarno Duursma stelde de terechte vraag of het mogelijk zou zijn iemands thuislocatie te vinden, simpelweg door het draad te volgen. Is dat een analoge manier om locaties op te slaan, en willen we dat? De kleur van het draad doet hier ook iets. Jelle van der Ster: "hoe ga je naar de medemens kijken? Welk label-gedrag lokken die kleuren draad uit?" Jarno opperde ook het idee om tien kilo groen wol op AliExpress te bestellen, en zo het systeem te 'hacken'. Er is dus sabotage denkbaar. Net als in de echte app overigens, waar je je telefoon thuis kunt laten, of met twee telefoons kunt werken.

 

 

Wil je hier meer over lezen:

SETUP

Stimuleringsfonds

 

 

 

Klik op de eerste afbeelding of hier om de video van Covid-Pack te zien

Klik op de tweede afbeelding of hier om de compilatie van de Appethon te zien

Klik op de derde afbeelding of hier om de hele Appethon te zien

Groen = vitaal beroep (30.000 meter touw per week)

Geel = gezond (1000 meter touw per week)

Rood = kwetsbaar (50 meter touw per week)

 

 

Dit project is tot stand gekomen door SETUP

In samenwerking met Studio Gerjanne van Gink

© 2020 Studio Aina. - Visual Translator & Social Designer based in Rotterdam

Algemene voorwaarden

Privacy Voorwaarden