Kunst Met Een Boodschap

"Ik ben een aanjager van verandering door kleurrijk design en inzichtelijk gereedschap te creëren voor het maken van bewustere keuzes."

PROJECTS VISUALS HELLO SHOP

Wij mochten een workshop geven 'Kunst met een boodschap' aan kwetsbare kinderen via 'Stichting Het Vergeten Kind' die een kleine week met elkaar op kamp waren. Ieder kind had op zijn manier een rugzak met trauma's bij zich, ze gingen daarom onder andere mee om even weg te zijn van hun thuissituatie en om slechte herinnering te vervangen voor leuke.

> In the media < (selected)

Daarom lieten we de kinderen focussen op de positieve en leuke dingen van het kamp waar ze aan herinnerd wilden worden. Op kleine briefjes schreven ze eerst complimenten aan en over elkaar, wat ze de allerleukste onderdelen aan het kamp vonden en een boodschap die ze aan iemand wilden vertellen of geven. Met deze teksten gingen we aan de slag om een kunstwerk te maken die ze aan de muur kunnen hangen en gemakkelijk mee kunnen nemen van (te)huis naar (te)huis.

Daarna gingen ze naar buiten om objecten uit de natuur te halen om patronen mee te maken, variëren van structuur, grootte en vorm.

Met verf gingen ze aan de slag om spelenderwijs te experimenteren door met de verschillende objecten te stempelen op papier waardoor er patronen ontstonden, en sommige kinderen verraste zichzelf door de mooie vondsten die ze deden. De stiften werden gebruikt om hun uitgekozen teksten te schrijven en positioneren.

Uiteindelijk konden ze alles samen brengen door hun definitieve ontwerp te maken met tekst en patronen op textiel om het vervolgens aan een stok en een draadje te kunnen ophangen aan de muur als een echt kunstwerk.

 

Interesse in een uitdagende visuele workshop, bijvoorbeeld op een evenement of school? Neem dan contact met ons op! > Click here

© 2020 Studio Aina. - Visual Translator & Social Designer based in Rotterdam

Algemene voorwaarden

Privacy Voorwaarden